Новини

Петко Георгиев от ИНСИС – жури в предприемачески уикенд организиран от ABLE Activator в Бургас.

1 уикенд, 3 лектори, 5 ментори, безкрайни възможности! Weekend StartUp Crash Course е интензивен предприемачески курс разработен от ABLE Actiavtor. Целта на инициативата е да даде на младите, амбициозни хора в България знанието, менторството и мрежата да развиват своите идеи до реални работещи проекти и бизнеси. На 24 и 25 юли в Бургас 40 участници […]

1 уикенд, 3 лектори, 5 ментори, безкрайни възможности! Weekend StartUp Crash Course е интензивен предприемачески курс разработен от ABLE Actiavtor. Целта на инициативата е да даде на младите, амбициозни хора в България знанието, менторството и мрежата да развиват своите идеи до реални работещи проекти и бизнеси.

На 24 и 25 юли в Бургас 40 участници ще получат ключови компетенции за прилагане на различни стартъп методологии и похвати, така че да превърнат ежедневните предизвикателства в потенциални бизнес възможности. Участниците ще получат:

• Знание – твърди и меки умения, които развиват професионалното портфолио и отворят нови възможности;

• Инструменти – достъп до материали и ноу-хау за осъществяване на разнообразни бизнес начинания;

• Перспектива – методология за това как се разгръщат проблеми във възможности и кои са ключовите фактори за успех във всяка организация;

• Менторство – работа с ментор, който насочва и помага на екипите по пътя на рафиниране на идеята до нейното финално оформяне и обличане в бизнес план;

• Възможности – запознанство с други проактивни и амбициозни личности от Бургас и цяла България, които искат положителна промяна в средата си, независимо къде се намират;

• Общност – покана за ексклузивни събития на ABLE и партньорски организации, и възможност за разширяване на личната мрежа с хора от българската старт-ъп екосистема.

За успеха на участниците ще се грижи екип от невероятни лектори, ментори. Всички активности ще бъдат осъществени под насоките на лекторски панел в състав Огнян Василев (коуч и мениджър Бизнес развитие към Salesforce, BCG, Accenture), Йордан Атанасов (съосновател на София Стартъп) и Ивон Лалова (експерт Бизнес развитие и „Go-to-market“ стратегия към Salesforce и BCG).

В края на неделния ден, екипите ще представят резултатите от 2-дневната си работа и с помощта на жури и предварително зададени критерии за оценка, ще бъде излъчен екип-победител, който директно ще бъде допуснат до финален етап от селекцията за предстоящия есенен сезон (15 октомври – 5 декември 2021) на предприемаческия курс ABLE Activator.

В жури панела на „Демо деня“ се включват Борис Колев (сериен предприемач и лауреат на Световната бизнес зала на славата на JA Worldwide), Петко Георгиев (председател на ICT Cluster Burgas), Йордан Атанасов (съосновател на София Стартъп), Павлина Янакиева (изпълнителен директор на Bulgaria Innovation Hub) и Весна Балтина (заместник-кмет по направление Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата, Община Бургас). Проектът се радва на генералната подкрепа на фондация Америка за България, Община Бургас, DigiHub Burgas, Bulgaria Wants You, A Data Pro и много други.

ВАЖНО: Местата в курса са ограничени и изискват задължителна регистрация на https://activator.bg/weekend-startup-crash-course преди 15 юли.